FORSIDENDATABLADEFORHANDLERE
 

Benno Rosenmeier, Stald RH:

Fibre i underlaget giver bedre affjedring, længere sæson og færre skader til hestene

Heste og ryttere nyder godt af underlaget i ridehallen hos stald RH ved Bramming. Ikke mindst efter at Benno Rosenmeier spredte Wiking Manila-fibre ud over banen og harvede det ned i lersands-underlaget.
Fibrene har stabiliseret jordbunden og givet egenskaber, man ifølge erfarne ryttere hos Stald RH ellers kun finder med ridebaner til omkring en million kroner. Og det til en investering på en lille brøkdel af prisen.

 

Læs mere om fordelene ved Wiking Manila


____

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

Kontakt Danish FibresVice President
Sales & Marketing 
Bo Gyldenberg
for yderligere info

Mobil 20 58 05 99 
bgy@danishfibres.dkFordele for både heste og ryttere

Benno Rosenmeier fortæller at rytterne i ridehallen smiler mere end før. ”Vores ridebund fjedrer væsentligt bedre end før, og dressurrytterne mærker endda, at hestene har fået en flottere gang, hvor benene løfter sig bedre. Så de er glade”, fortæller han. En anden positiv effekt af fibrene er ifølge Benno Rosenmeier, at de fungerer som lyddæmpning. Det er med til at gøre træningstimerne bedre og mindre anstrengende for både hest og rytter.

Færre skader

Endnu er det for tidligt at underbygge teorien med målbare resultater. Men Benno Rosenmeier er ikke i tvivl om at underlaget betyder, at hestene får færre skader. ”Når underlaget fjedrer, belaster de mange skridt i ridehallen hestenes bevægeapparat mindre”, vurderer Benno Rosenmeier og sammenligner princippet med det løbere opnår ved at have stødabsorberende løbesko på frem for at løbe i bare fødder.

Varig behandling, der er let at vedligeholde

Wiking Manila-fibrene er højt raffinerede polypropylen-fibre, der er specialudviklet specielt til at stabilisere jordbunden på steder med høj belastning. Når først fibrene er i underlaget, bevares den gavnlige effekt. I ridehallen består den løbende vedligeholdelse i at vande og køre gulvet over med harven efter behov. Og den behandling ville Benno Rosenmeier alligevel give sit lersandsunderlag.

Forlænger sæsonen med to måneder

Ved at bruge Wiking Manila-fibrene i underlag, der er udsat for frost, kan man forlænge sæsonen med op til to måneder fordi frosten skal være væsentligt hårdere før underlaget mister sin blødhed og fleksibilitet. Det er ikke mindst relevant, hvis man har en trædemølle, hvor hestene opbygger sin muskulatur.Wiking Manila - fakta og egenskaber

  • Materiale: Højt raffinerede polyproplyen-fibre
  • Også velegnet til: græsarealer til for eksempel sport og parkering
  • Forbedrer underlagets evner til at dræne
  • Øger væksten på græsarealer
  • Øger slidstyrken væsentligt
  • Holder arealerne jævne
  • Anvend 550 gram Wiking Manila pr. m2

Cirka et halvt kilo pr. kvadratmeter af disse Manilafibre af polypropylen er nok til at forvandle en traditionel ridebane af lerjord til et rideunderlag i absolut topkvalitet.
Yderligere oplysninger hos salgschef Bo Gyldenberg, på 20 58 05 99 eller e-mail: bgy@danishfibres.dk